Ηράκλειο: Ένας απέραντος σκουπιδότοπος… – Δείτε εικόνες ντροπής (φωτο)

Τη μετατροπή περιοχών της πόλης του Ηρακλείου σε σκουπιδότοπους επισημαίνει πολίτης, παρουσιάζοντας και της σχετικές φωτογραφίες. Πρόκειται για την περιοχή Κορακοβουνίου, κάτω από τον Μασταμπά, για την οποία συχνά γράφουμε.

Διαβάστε και δείτε τις φωτογραφίες:

Αξιότιμοι κύριοι

Με την επιστολή μου αυτή για μιαν ακόμη φορά θέλω να εκφράσω την ντροπή που αισθάνομαι ως πολίτης αυτής της πόλης με μακρά λαμπρή ιστορία- που το καλύτερο προϊόν μας είναι ο τουρισμός και τι κάνουμε για αυτό;

Έχουμε μετατρέψει την πόλη μας σε μία μεγάλη χωματερή που μόνο λύπη, οργή και εκνευρισμό μας προκαλεί.

στους οδούς της πόλης μας Λυκείου-Ζωγραφιστού- Ματθαιάκη- Μπακογιάννη -Φοινίτση- Αγίου Γεωργίου Κορακοβουνίου στον ποταμό (Μνησικλή) κλπ. Οδοί με εκατοντάδες παιδιά που παίζουν καθημερινά ανάμεσα στα σκουπίδια οι ασυνείδητοι πετούν σε καθημερινή βάση (τις μεταμεσονύχτιες ώρες γιατί δεν τολμούν την μέρα) ότι μπορεί κανείς να φανταστεί από έπιπλα, στρώματα, μπάζα, νεκρά ζώα, κλαδιά κλπ που είναι επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και λόγο του καιρού  εστίες για πιθανή  πρόκληση πυρκαγιάς.

Δεν αρκεί η φιλότιμη προσπάθεια της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου που ενώ καθαρίζει τις συγκεκριμένες τοποθεσίες το ίδιο βράδυ γεμίζουν ξανά με σκουπίδια.

Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής αυτής κάνουμε ότι μπορούμε και αρκετές φορές έχουμε φτάσει στο σημείο να έρθουμε σε αντιπαράθεση και με απειλές ακόμα από αυτούς τους (οικολόγους).

Γιαυτό προτείνουμε ως κάτωθι:

  • Άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας για θέσπιση αυστηρών προστίμων.
  • Από τον Δήμο Ηρακλείου να μπούνε ταμπέλες που θα αποτρέπουν να πετούν σκουπίδια έξω από τους κάδους  στα συγκεκριμένα σημεία προειδοποιώντας ότι θα υπάρχουν αυστηρά πρόστιμα και ίσως κατάσχεση του οχήματος
  • Από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ενημέρωση σε καθημερινή βάση ότι υπάρχει συνεργείο που μαζεύει τα έπιπλα-στρώματα-μπάζα κλπ προκειμένου μη τα πετούν όπου βρίσκουν.
  • να υπάρξει εποπτεία από την αστυνομία σε νυχτερινές ώρες από την αστυνομία.
  • Ενημέρωση για πρόστιμα μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου.
  • Πιθανότατα κάμερες για καταγραφή τους σε αυτά τα σημεία
  • και τέλος στους παραβάτες να μην υπάρχει ελαφρυντικό η παραγραφή της παράβασης.

παρακάτω σας παραθέτω φωτογραφικό υλικό από τις παραπάνω περιοχές

Με τιμή 

Καμπαξής Σπυρίδων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί